Média megjelenések, híranyag

A teljes cikk: Volt egyszer egy borvidék

  • M2/ Natura 2006. április 21.: Interjú Juhász Árpáddal
  • Budántúl Független Hírmagazin 2009. március

Pinceterület Pinceterület2

  • Horizont regionális hírmagazin, 2009.május

Gyurgyalagok pihenőhelye (Nógrádi Timea)

  • Zsámbéki sváb hagyományok lapja – Fuchs Sandra – Ahol ott a helyünk

http://www.schambek.eoldal.hu/cikkek/ertekes-wertvolles/meghivo—ahol-ott-a-helyunk_

  • Ungarndeutsches Kultur- und Informationszentrum:

http://zentrum.hu/de/n40.php 2010.08.27.

  • Greenfo: Zsámbéki siker 2010.08.11

http://www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=25120

  • Fehér Megyei Hírlap 2010.09.04.

Máhr Ferenc szobrászművésszel készült interjú

  • Buda környéki Iránytű: Német nemzetiségi emlékparkot avattak 2010.10.15.

http://budakesziiranytu.hu/index.php?cikk=4617

ATV/2011.O8.08. Hazai turizmus – interjú Kárpáti Tímeával a Pinceterületről /készítette: Kerekes Borbála/

http://atv.hu/videotar/20110808_csobbanas_a_zsambeki_medencebe

36 perc 10 másodperctől….
Közkincskereső 2013.01.06: Civil csoda Zsámbékon –  Interjú és cikk a pinceterület rehabilitációjáról /készítette: Kovács Olivér/
14, 38 perctől
cikk: Így mentették meg a zsámbéki gödröt
2016-11-03  HazahúzóTelepülésbemutató Zsámbékról,. 0040.11-től a pinceterületről
2017.05.06. Civil rádió – rögtönzött interjú a pinceterületről
http://civilftp.civilradio.hu/hatvanontul/170506/170506_zsambek.mp3
Ennek a riportnak az az érdekessége, hogy egy nagy turistacsoport vezetése után az egyik túratag felkért, hogy meséljek a területről, a természetvédelmi törekvésekről Rádióműsora számára, mert nagyon tetszett Neki a terület és a bemutató.. Mivel teljesen váratlanul ért a felkérés, cseppet sem akadémikus az előadásmódom.
Rövid hír: Hogyan lesz egy természetvédelmi mentőakcióból,

örökségvédelmi sikertörténet?

Alapvető szemléletváltással és példaértékű összefogással  Zsámbékon emlékművet állítottak 2010. augusztus 19-én. A “Lamgrub” Tájvédelmi Egyesület sok évi munkájának eredményeként Máhr Ferenc gyönyörű szobrát avatták fel Zsámbékon a festőivé varázsolt Józsefvárosi borospince-területen. Az emlékművel az összes valaha itt élt német származású ember előtt tiszteleg a város mai lakossága.

Kedves Olvasó!

Nógrádi Timea Zsámbékon élő újságíró vagyok. Munkám során, mindig arra törekszem, hogy Zsámbéknak jóhírét keltsem a világban. Szerencsés vagyok, mert munkaköri kötelességem, hogy bizalmi viszonyba kerüljek riportalanyaimmal, így néha olyan barátságokkal gazdagítanak, amelyek egész további életemet  meghatározzák. Így történt ez akkor is, amikor egy cikket kellett írnom, a Józsefvárosi pinceterületről. Találkoztam Kárpáti Tímeával és már a beszélgetésünk első 10 percében tudtam, hogy elvesztem: láttam magam parlagfüvet irtani, és szemetet szedni, ágakat vágni és meszelni. Úgy dolgoztatott az elkövetkező években engem – és ahogy észre vettem egyre többeket – hogy észre sem vettem és részese lettem egy olyan munkának, amihez a kezdetben semmi közöm sem volt. Mit érdekelt engem egy bodzával benőtt, romos pinceterület, ahova kocsival be sem lehet menni! Aztán mutatott valamit. Valamit, ami nekem nagyon fontos. Később rájöttem, hogy ő, mindenkinek mutatott valamit a “gödör”ben, ami nagyon fontos volt az adott személynek. Így szépen lassan, mindenki megértette, hogy Neki miért fontos ez a hely, és elkezdett dolgozni ilyen vagy olyan értelemben érte. Most ott tartunk, hogy Zsámbéknak ismét lett egy csodálatos közösségi helyszíne, ahol a természeti és az épített környezet  tökéletes harmóniájú teret ad egy – békés múltat idéző – emlékműnek, amit augusztus 19-én este 6h-kor  avatnak fel.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: