Vendégkönyv

Várjuk építő jellegű véleményét, hozzászólását!

Reklámok

22 hozzászólás

 1. Fésű József Gy. said,

  március 11, 2009 - 8:50 du.

  Gratulálok a jó szerkezetű, szép és tartalmas honlaphoz.

  Fésű József Gy.

 2. Nagy Zsuzsanna said,

  március 13, 2009 - 3:05 du.

  Kedves Egyesületi Tagok!

  Nagyon örülök, hogy számomra újabb látnivalóval bővült Zsámbék. Sosem hallottam erről a helyről, legközelebb felkeresem. Hasonlít a mi pincesorunkhoz.
  Semmiképpen se adjátok fel a küzdelmet érte – értünk!
  Őszintén kívánom, hogy sikerüljenek terveitek. Ha tudok, segítek, de mondjátok meg, hogyan.
  Pl. jótékonysági rendezvénnyel? Üdv: N. Zs. Etyekről

 3. Dr. Ferenczy Tiborné said,

  március 17, 2009 - 7:28 de.

  Gratulálok a szépen kivitelezett és tartalmas honlaphoz, az Egyesület lelkes vezetőinek és tagjainak értékmentő munkájához. Most sajnálom, hogy nem vagyok zsámbéki, egy ilyen lelkes csapatban nagyon jól érezném magam.Nagyon remélem, hogy sikeres lesz a mentő akció, gyönyörű ez a hely, kár lenne veszni hagyni.Remélni merem, hogy a község vezetői felnőnek a feladathoz és segítik ezt a tenni akaró kis csapatot, s ha már nem szakemberek e téren, hagyni fogják a hozzáértőket dolgozni.
  Kívánom, hogy sikerüljön az Egyesület szép terve, mentő akciója.Sok ilyenre lenne szükség az országban.
  Üdvözlettel:” egy részben szakember” Fejér megyéből.

 4. Nagy Györgyi said,

  március 18, 2009 - 5:44 du.

  Gyönyörű pincék bújnak meg itt Zsámbékon, Budapest kapujában. Öröm nézni, hogy a nagyváros mellett megtalálható a múlt egy része. Ezeket megmenteni, hogy a jövő társadalma is élvezhesse, nagyon nemes feladat. Munkájukhoz sok sikert kívánok!

 5. Dr. Vásárhelyi Tamás said,

  március 24, 2009 - 1:35 du.

  Szimpatikus és imponáló egyszerre ez a honlap, mert érzékenyen, tartalommal, vonzóan mutat be egy a jelenleginél jobb sorsra érdemes területet. Ritka az olyan táji részlet, ahol a természet és az ember évszázados szimbiózisban meg tudott maradni, és ez a hely is ilyen, egyelőre. És nemcsak a szép pincék érdemelnek védelmet. Jó volna még a bodzára is nagyon vigyázni, étkezési, élelmiszeripari és gyógyászati haszna mellett rengeteg állat számára biztosítja a megélhetést, fája pedig remekül faragható, tartós. Az egyik leghasznosabb és igénytelen növényünk, Zsámbék büszke lehet rá mint névadóra.
  Remélem sikerülni fog kezdeményezésük!

 6. Magyar Viviana said,

  március 28, 2009 - 9:46 du.

  A fényképekről is látszik, hogy milyen különleges és egyedien értékes természeti és kulturális érték a zsámbéki Józsefvárosi pinceterület, s nagy öröm, hogy országos jelentőségű műemléki területté van nyilvánítva!
  Szó szerint létfontosságú az a tevékenység, amit a “Lamgrub Egyesület” és hasonló közösségek végeznek: m i n d e n r é s z l e t t e l törődni kell a természet és a kultúra ö s s z e s értékének megtartásáért!

 7. Dr. Déri János said,

  szeptember 22, 2009 - 8:50 du.

  A táj, a természeti környezet, és az ember által épített környezet harmóniája kevés helyen látható ilyen szép összhangban az országban. A pincék kulturális örökségünk részét képezik, ezért ezeket a természetes növény- és állatvilággal együtt megőrizni, védeni, ápolni, és bemutatni szükséges. Örömmel látom, hogy mindez itt jó kezekben van. Sok eröt, kitartást és sikert kívánok a továbbiakban!

 8. Nógrádi Timea said,

  szeptember 25, 2009 - 7:33 du.

  A galériában lévő képek egyszerűen fantasztikusak. Így együtt látni ezt a sok megbúvó szépséget! Elgondolkodtató, hogy miért nem tartja ezt mindenki megőrzendő értéknek.

 9. Haris Bálint said,

  november 20, 2009 - 5:35 du.

  Egyszerűen csak gratulálni tudok a kiemelkedően szép tájrendezésért amit ezen a területen az elmúlt időszakban végrehajtottatok. Emlékszem még én is mikor gyermekkoromban iskolából hazafelé a gödrön keresztül jártunk. Már akkor sajnáltam hogy ennyire elhanyagolt a terület és sokat álmodoztam is rajta hogy milyen is lehetne. Aztán teltek az évek és miután kijártam az általános iskolát többet már nem mentem arrafelé, már-már számomra is feledésbe merült az egész amikor egyszer csak a napokban olvastam a Buda vidéki iránytűt és mit látnak szemeim, hogy a gödörről cikkeznek az újságban. Azonnal eszembe jutottak a régi emlékek és elfogott a kíváncsiság. Hogy a fenébe lehet az hogy itt lakom a Terv utcában és még csak hallani sem hallottam erről az egész, ha nevezhetem így “revitalizációról”. Gondoltam elmegyek és megnézem mit ténykedtek mégis a szorgos emberek. Hát elámultam a látványtól és sok is lenne leírni az a rengeteg dícséretet amit most tudnék mondani!!!! Egyet azonban biztosan tudok hogy akik ebben részt vettek vesznek a szememben a legnagyobb emberekké nőttek :) Ha kell és bármiben tudok segíteni nagyon szívesen teszem azt!!! Ha kell révén hogy tűzoltó vagyok akár még a tűzoltó egyesület segítségére is számíthattok :)

 10. Haris Bálint és felesége said,

  november 21, 2009 - 2:36 du.

  Csatlakozva fiúnk leveléhez, csodálattal adózunk az elvégzett munkájuknak és jövőben mi is szeretnék segíteni abban, hogy ez a páratlan szépségű terület megmaradjon és szépüljön!!! Kérem, hogy értesítsenek bármikor szükség van segítségre! Bízom benne, hogy ennek a csodálatos területnek látványa sok embert ráébreszt arra, mennyire fontos a természeti kincseink megóvása! Még egyszer gratulálunk és további sikereket kívánunk bízva abban, hogy mi is tudunk ehhez hozzájárulni!
  Harisné Marika

 11. Veress Éva és Füzesi László said,

  december 9, 2009 - 8:19 du.

  Az elismerés és meghatottság hangján tudok csak szólni arról az áldozatos munkáról, amelyet szívből és szeretetből végeztek. Kitartást, erőt és jó egészséget kívánunk.

  Túróczy Zoltán: Tanács c. versével fejezem ki a köszönetet.

  Ma még tied körülötted minden,
  Adhatsz belőle. Adj hát kinek nincs,-
  Mert jön egy nap talán nem sokára,
  S kihull kezedből minden földi kincs –

  És nem lesz többé tied semmi sem,
  Tollad, virágos párnád másra vár..-
  Mit maga köré épített az élet, nem több,
  mint összeomló kártyavár.-

  Ma kezed még erős, a lábad fürge,
  Szolgálhatsz szegényt , árvát és beteget.
  Ma letörölhetsz verejtéket, könnyet,
  Ó, most segíts, ha teheted!

  Mert jön egy nap, hogy kezed mozdulatlan,
  mindegy, hogy ősz lesz, tél vagy kora nyár,
  Mert nincs több időd, s amit meg nem tettél,
  azt nem teszed meg soha többé már.

  De ma még tied körülötted minden,
  És adhatsz, adj hát annak, kinek nincs,
  Hisz jön egy nap talán nem sokára,
  S kihull kezedből minden földi kincs.

 12. P. Martin Anton Jelli said,

  július 9, 2010 - 2:43 du.

  Meine Damen und Herren!
  Wunderbar, was hier entsteht! Aber verzeiehen Sie, wenn ich als ehemaliger Schambeker, die die Geschichte der Gemeinde wohl am besten kennt, nicht nur meiner Bewunderung Ausdruck verleihe. – Wenn Sie Ihren Namen in Dialektform wiedergeben, dann muss dieser heißen : “L a h m g r u b m” (d.h. mit Dehnungs-H = lahm und mit M-Schluss = grubm, wobei das B nur ein so geannter Schwundlaut ist) und nicht in ungarischer Orthographie “Lamgrub”. – Das tut meiner Bewunderung aber keinen Abbruch. Gratuliere! P. Martin Jelli, Benediktinerabtei D-73450 Neresheim

 13. Jassó Judit said,

  július 21, 2010 - 9:04 du.

  Köszönöm a körbevezetést, imádott városomat Tímea jóvoltából tegnap új oldaláról ismerhettem meg! Rengeteg a megbújó érték ezen a helyen, mind kultúrtörténeti, mind természeti szempontból. Remélem, hogy munkámmal én is segítséget nyújtok és sikerül majd egy újabb szeletét megvédeni ennek a gyönyörű tájnak.

 14. Vida Viktor said,

  augusztus 11, 2010 - 7:07 de.

  Tisztelt Lamgrub Egyesület!

  Gratulálok a pinceterület megvédéséhez, amelyről a Greenfo.hu oldalon olvastam. Megnéztem a weboldalukat, nagyon tetszett. Külön szimpatikus, hogy a természeti és kulturális örökség védelmét együttesen végzik. Kérem, küldjék el az emailcímüket, hogy néhány kérdést még föltehessek.

  Üdvözlettel:
  Vida Viktor
  Védegylet

 15. Brunner József "zsámbéker" said,

  november 1, 2010 - 3:26 du.

  Arra tévedtem, meglepődtem, bejártam, ámultam. Igy, ebben a sorrendben.
  Az, hogy ” gratulálok”, nagyon is sekélyes kifejezés lenne. Ugyanis ELKÉPESZTŐ, AMIT TI VÉGBEVITTETEK az eltelt évtizedben mint “társaság” és mint egyesület.
  Remélem, van bennetek további spiritusz a terület fenntartásához és további céljaitokhoz.
  Jómagam ugyan egészen más eszközökkel (elsősorban a zsambekweb.hupont.hu , Zsámbék “nem hivatalos” honlapjának “üzemeltetésével”) próbálok tenni a település számunkra élhetőbbé tételéért.
  Ugyanakkor úgy gondolom, hogy hasonlóan gondolkozunk, legalább is a környezet, a környezeti kultúra, a kultúrális értékek (és más értékeink) megőrzése terén.
  Megilletődve emelem meg a fejfedőmet, kívánok Nektek sok sikert és jó egészséget!

  Brunner József “zsámbéker”

  (Ui.: valyon ezt hogyan elemezné Herr Jelli? )

 16. Rónai Mihály said,

  augusztus 8, 2011 - 6:00 du.

  Tímea kertjének gyönyörűséges képei után tévedtem az egyesület honlapjára és egyre fokozódó érdeklődéssel jutottam mind mélyebbre az elért eredmények, az egyre szépülő táj megismerésében. Az ember életében az egyik legnagyszerűbb érzés lehet alkotni valami maradandót, szépet, másoknak örömet okozót, szemnek gyönyörködtetetőt, Példát mutatni, hogy így is lehet, sőt, csak így érdemes. Aki eltéved erre a csodás helyre, az nem dob el többé szemetet. nem tör derékba facsemetét, nem lő le madarat. Higgyük, hogy minden hasonló cselekedetünkkel a világ jobbá válik és ezáltal mi magunk és gyermekeink is!
  Sok sikert kívánok a további munkához!

 17. Müller Viktor és Kullmann Ágnes said,

  szeptember 2, 2011 - 7:53 de.

  Csodálatos ez a Zsámbék közepén megbúvó, rejtett kincs, és nem kevésbé csodálatos az, amit az egyesület tagjai tettek és tesznek érte! A mai világban az emberek vagy nem is tudják már, miért érdemes küzdeni, vagy tudják, de feladták a reményt, hogy érdemes… Nagyszerű és inspiráló érzés ilyen kivételre bukkanni!

 18. Bogdándi Csaba said,

  október 11, 2011 - 9:34 de.

  Zsámbék Józsefvárosi részét véletlenül ismertem meg ingatlankeresés közben. A látottakból nem igazán tudtam eldönteni hogy szeretnék-e itt lakni, hogy milyen a közösség, hogy mennyire tiszteli és rendezi környezetét.
  Azonban a józsefvárosi pincesor látványa és főleg az utóbbi évek történéseit megismerve – a szemétlerakótól a természetvédelmi oltalom alá helyezésig – megbizonyosodtam abban, hogy van itt egy értékteremtő közösség, mely nemcsak saját belterületének falait látja hanem ad is a köznek és egy sokak által már rég leírt területben meglátja és megalkotja a szépet. Egy ilyen közösségnek szívesen lennék a tagja.
  Gratulálok eddigi munkájukért és köszönöm hogy a lakóhelykiválasztásban ezennel besegítettek.

 19. november 9, 2011 - 12:19 du.

  Céltalan és örömteli séta alkalmával, egy napsütötte őszi délutánon kacsintva csalogatott be egy földút Zsámbékon, váratlanul feltűnve a kertes házak között. Érdeklődve tértem be és magával ragadott amit láttam: bárányok szaladgáltak a réten, díszes-míves kézzel írott táblák tájékoztattak a helyszín állatfaj és növény-különlegességeiről. Dolgos, szívvel-lélekkel munkálkodó kezek nyomán feltárult előttem egy régi világ, mesélt ez a park.
  Utólag megtudtam, hogy a hely ahol jártam, zsámbéki gödör névre hallgat és egy személyes kezdeményezés révén vált ilyenné, évtizedekig szeméttelepként funkcionált ez a Természetvédelmi Terület. Alig hittem a fülemnek.
  Szívből örülök, hogy immár újdonsült zsámbéki lakosként magaménak is érezhetem ezt csodálatos helyet és a “hétköznapi ünnep” érzésével újra és újra megajándékoz és magával ragad ez a hely. Köszönöm.

 20. Szalai Mária said,

  január 24, 2012 - 8:44 de.

  Minden tiszteletem a park megálmodójának, és gondozójának!! Bárcsak több hasonló gondolkodású és törekvésű ember volna a Földön! Engem nagyon meghatott és megihletett! Felismertem, hogy mennyi lehetőség rejlik a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban lévő kis szülőfalumban, és milyen csodálatos dolgokat lehet létre hozni, ha az ember elég elszánt és kitartó. Követője lettem! Amint kitavaszodik, megyek is és kipucolom az évtizedek óta gazosodó elhagyatott telkünket a völgyekben. Új célt adott, álmokat, szívből jövő vágyakat, elképzeléseket, és lendületet a megvalósításhoz! Köszönöm.

  Sz. Mária
  Letkés

 21. benkobalazs said,

  április 28, 2012 - 6:36 du.

  Köszönjük a mai bemutatást, gratulálunk. Reklámozni fogjuk másoknak is.
  Benkó Balázs, Budakeszi

 22. Jancsi Ferencné said,

  március 13, 2017 - 6:01 de.

  2017. 03.11-én a Budapesti Természetbarát Sportszövetséggel 80 társammal együtt ellátogattunk a Józsefvárosi pinceterületre, ahol Ön fogadott bennünket, bemutatta ez a csodás területet.

  Amikor valamerre járok sokat fényképezek, aztán itthon mindig utána olvasok, hogy minél többet megtudjak mit láttam, hol jártam.
  Megkerestem az Egyesületük honlapját, azt elolvasva, átböngészve és a képeket látva értettem meg igazán, hogy mekkora munkájuk fekszik ebben a területben, hogy azt ma így láthassuk.

  Szerintem az ott jártak mindegyike nem fog utána olvasni a látottaknak, ezért ha megengedi javasolnám, hogy legközelebb, ha csoportot fogadnak képekkel is mutassák be ezt a hatalmas munkát, amit itt Önök elvégeztek, milyen volt és milyen lett ez a terület. Szörnyülködtem a képek láttán, hogy emberek mennyire nem tisztelik, nem értik, hogy milyen szükségük van a körülöttük lévő természet védelmére.
  A képeket nézve kedvet kaptam, hogy nyáron, vagy tavasszal is megnézzem újra, mert minden évszakban más arcát mutatja a természet.

  Gratulálok Önnek és mindazoknak akik segítettek a gáncsoskodások ellenére is, hogy létre jöhessen ez a csoda.

  További munkájukhoz kívánok sok sikert!

  Üdvözlettel: Jancsi Ferencné, Éva


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: